Skip naar de inhoud

Het Agro Farm Forestry label (AFF) is officieel opgericht en online

Het Agro Farm Forestry label (AFF) is officieel opgericht en online! 


Landgebruikers die Agroforestry toepassen op het bedrijf vinden het vaak moeilijk om eenvoudig uit te leggen van Agroforestry is. Dat komt omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn! En hoe kun je dan aantonen dat je echt een Agroforestry landgebruiker bent? Dat kan enkel als een onafhankelijke partij met je meekijkt en je officieel aanwijst als agroforestry bedrijf!

Het Agro Farm Forestry label (AFF) staat voor de toepassing van Agroforestry op het bedrijf. Het label kan op de website, en andere social media, van de landgebruiker worden gebruikt. Het label toont aan dat Agroforestry op dit bedrijf van toepassing is en dat dit onafhankelijk is beoordeeld. Natuurlijk kan een landgebruiker het label ook op zijn producten zetten. 

Het Agro Farm Forestry label kent 9 gouden regels die elk weer zijn onderverdeeld in praktische criteria. Deze regels zijn door landgebruikers binnen het FarmLife project uitgedacht en deze Agroforestry pioniers vormen ook het bestuur van het label! Bij een jaarlijkse controle worden die praktische criteria besproken en punten toegekend. Aan de hand van dit scoresysteem komen we tot een totaal aantal punten en die bepalen hoeveel ‘boom-blaadjes’ je mag toevoegen aan jouw label. 

Als je geïnteresseerd bent in het label neem dat contact op met FSG, die is aangewezen als uitvoerende organisatie. Je krijgt dan een handig overzichtje van de stappen die nodig zijn om uiteindelijk dat fel begeerde label-certificaat te ontvangen. Geregistreerde label eigenaren worden gepubliceerd op de website. 

Bekijk de website