Skip naar de inhoud

Excursiereeks Syntropische Landbouw 2024

In deze nieuwe excursie reeks maak je kennis met de toepassing van syntropische landbouw in drie Nederlandse voedselbossen. Syntropische landbouw is ontwikkeld door Ernst Götsch in Brazilië en biedt een manier van kijken, denken en handelen om de productie van voedsel en biodiversiteit ook in ons klimaat succesvoller te maken. Jos Willemsen, Malika Cieremans en Tim Seegers experimenteren al een aantal jaren met deze vorm van voedselbosbouw in ons klimaat.

In deze excursie krijg je een introductie in het theoretische kader en toepassingen in de praktijk. Je leert welke sleutelrol wij mensen vervullen in het voedselbos en wat wij kunnen doen om dit ecosysteem steeds levendiger, diverser en productiever te maken.

Op deze drie dagen nemen Jos, Malika en Tim je mee in hun voedselbos; welke lessen hebben zij geleerd? Met welke bril kijken ze naar zichzelf in relatie tot het voedselbos? Wat doen ze wel, wat doen ze niet en wat zijn de resultaten?

 

De cursus: voor wie?

Voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbossen en daar praktisch mee aan de slag wil en voor voedselbos professionals die hun kennis, inzicht en netwerk willen vergroten. We verwachten wel dat je al kennis/verstand hebt van voedselbos systemen.

 

Wanneer:

Datum  Tijd        Dag       Locatie Docent

07-jun   13.00-16.30       vrijdag  Den Food Bosch (Sint Michielsgestel) - Malika Cieremans

14-jun   10.00-16.30       vrijdag  Voedselbron Graauw (Graauw) - Jos Willemsen

28-jun   10.00-13.00       vrijdag  Voedselbos Okkerheide (Leiden) - Tim Seegers

 

Investering/Bijdrage

€305,- voor particulieren & €365,- voor ondernemers/bedrijven (incl. btw)*

De cursus is inclusief (digitaal) cursusmateriaal, koffie en thee. Op alle dagen is er lunch op basis van potluck. Vragen? Mail naar bart@ondergrond.eu

*Mocht geld een belemmering zijn om deel te nemen; neem dan contact met ons op.

 

Meer informatie