Skip naar de inhoud

Filmvertoning Bomen op mijn land

Het integreren van bomen en struiken in hun bedrijf vormt voor veel agroforestry boeren een bron van inspiratie om natuur en landbouw dichter bij elkaar te brengen. Het samenkomen van deze elementen brengt hun niet alleen voldoening, maar levert ze ook tastbare voordelen die zowel de duurzaamheidprestaties als de economische veerkracht van hun agrarische bedrijf versterken. Hoe kunnen we agroforestry benutten om deze doelen te bevorderen? Voorlopers op het gebied van agroforestry wijzen de weg in de nieuwe film 'Bomen op mijn land'.

Op donderdagavond 13 juni wordt de film 'Bomen op mijn land' vertoond op Warmonderhof. Filmmaker Joris van der Kamp is aanwezig om na de filmvertoning met alle aanwezigen in gesprek te gaan. Ook de boeren en tuinders op Warmonderhof denken actief na hoe bomen en struiken van betekenis kunnen zijn op het landbouwbedrijf, daarom zijn we zeer blij dat we Joris van der Kamp en de film 'Bomen op mijn land' kunnen verwelkomen tijdens deze speciale Avondklas editie.

Filmmaker Joris van der Kamp ging in opdracht van LNV met zijn camera op pad om pioniers op het gebied van agroforestry in België en Noord-Frankrijk te volgen. Gedurende vier seizoenen documenteerde hij hoe robuuste productieve landbouwsystemen kunnen bijdragen aan het herstel van biodiversiteit, voedselzekerheid en een betere levenskwaliteit. De film schetst een levendig portret van deze bijzondere boerenfamilies die elk op hun eigen manier de principes van agroforestry toepassen om zo hun steentje bij te dragen aan de landbouwtransitie.

Tijdens deze filmvertoning is iedereen welkom. Wel is het noodzakelijk dat je je van te voren aanmeldt. Dit kan via: evenementen@warmonderhof.nl

Het programma is als volgt:

18.00 uur - Avondmaaltijd in de Hofzaal (16 E pp)
19.00 uur - Inloop met koffie en thee
19.30 uur - Aanvang
19.40 uur - Filmvertoning
20.45 uur - Nagesprek met Joris van der Kamp
21.15 uur - Borrel in de foyer van de Hofzaal

Locatie evenement: Warmonderhof - Wisentweg 12 - Dronten