Skip naar de inhoud

Agroforestry film ‘Bomen op mijn land’ op de BioVelddag

Op donderdag 4 juli vond de BioVelddag plaats in Lelystad. Met het toepasselijke thema van de dag 'What's Next?’ stond ook de vertoning van de film ‘Bomen op mijn land’ van Joris van der Kamp op het avondprogramma. De filmvertoning was georganiseerd in het kader van het Kennis-op-Maat-project Kennisverspreiding Agroforestry. Na een vol middagprogramma met veldpresentaties van onderzoek en praktijkresultaten woonde een groep van ca. 15 bezoekers, voornamelijk ondernemers, de filmvertoning bij. Met de ‘silent disco’ headsets was de filmbeleving in de tent perfect en werden de achtergrondgeluiden van het opruimen van de machines buiten op het terrein van de velddagdemonstraties goed gedempt.

Een aantal van de filmbezoekers is zelf ook agroforestrypionier. Zij waren enthousiast over de film; men was blij om de film eindelijk te hebben kunnen zien, na er al veel over gehoord te hebben. Een reactie uit het publiek was dat de film best wel een romantisch beeld schetst, en dat de link met de Nederlandse situatie nog niet zo makkelijk te leggen valt. Ook kwam een suggestie uit het publiek om een soortgelijke documentaire te maken van Nederlandse ondernemers; ook al zijn de agroforestrysystemen in Nederland nog niet zo oud en volwassen als bij de twee Franse en het Belgische bedrijf, de pioniers in Nederland kunnen zeker voor inspiratie zorgen met hun verhalen en ervaringen.

Het gesprek kwam daarnaast op het verdienmodel van agroforestry; hebben de Franse boeren ook beheersubsidie verkregen? Hoe zit het met beheersubsidie in Nederland? En moeten we ons in Nederland in het onderzoek wel zo focussen op het vinden van ‘het verdienmodel’? Zoveel mogelijkheden en toepassingen er zijn voor agroforestry, er zijn evenzoveel verdienmodellen, passende bij een ondernemer, zijn/haar bedrijf, situatie en locatie. Dit laat de documentaire ‘Bomen op mijn land’ ook zien: zij hebben ieder een eigen manier gevonden waarop de toevoeging van bomen hun bedrijf als geheel versterkt. Geïnspireerd door het enthousiasme van de ondernemers in de film ging iedereen na afloop tevreden naar huis

 

Organiseer ook een filmvertoning

Zou jij ook graag een filmvertoning van 'Bomen op mijn land' willen organiseren? Bekijk dan hieronder de instructie die we hebben opgesteld. Deze instructie bevat informatie over het organiseren van een evenement en het vertonen van de film. Mocht je de film graag willen vertonen op een evenement, vragen we je om het aanvraagformulier via de link in de instructie in te vullen. Wij nemen hierna contact met je op.

Daarnaast bieden we ter promotie een uitgebreide beeldbank aan, die je kunt downloaden. Deze beeldbank bevat een selectie van foto's en grafisch materiaal die je kunt gebruiken voor de promotie van de film en jouw evenement.

 

Download de instructie  Download de beeldbank

 

Bomen op mijn land -Trailer