skip-to-main-content

Inspiratiebijeenkomst Agroforestry

kudde koeien in weiland

Ontmoet andere geïnteresseerden, leer meer over lokale agroforestry initiatieven en kom een stap verder in je plannen!

Wat

 Kennisdeling en inspiratie opdoen over agroforestry in Utrecht

Waar

 Boerderij Tussen de Hagen, Hessenweg 82, 3835 PL Stoutenburg

Wanneer

 28 maart 2023, 13:00 - 15:30 uur

Wie

 Agrarische ondernemers uit de provincie Utrecht die geïnteresseerd zijn in het toepassen van agroforestry op hun bedrijf

Aanmelden

 Je kunt je hier aanmelden voor deze bijeenkomst

 

Overweeg jij ook om agroforestry toe te passen op jouw bedrijf? Kom inspiratie op doen en ontmoet gelijkgezinden tijdens deze bijeenkomst. Op 28 maart 2023 gaat Natuur en Milieufederatie Utrecht met een groepje agrarische ondernemers uit de provincie Utrecht in gesprek over de kansen en belemmeringen van agroforestry en helpen we elkaar hopelijk een stap verder.

Tijdens deze bijeenkomst deelt Ron van Zandbrink zijn ervaringen met het silvopasture systeem op zijn melkveebedrijf Tussen de Hagen in Stoutenburg. Ron vertelt onder andere over de eerste stappen die hij heeft gezet, zijn overwegingen bij het ontwerp en de aanleg van het systeem en zijn geleerde lessen.

Daarna deelt Bram Wendel van BoerenBos meer over een pilotproject wat hij uitvoert in samenwerking met provincie, waarbij hij 9 boeren ondersteunt bij de realisatie van hun agroforestry plannen. Ze worden in dit project onder andere begeleid bij de subsidieaanvraag en uitvoer van de plannen. De 9 verschillende agroforestry ontwerpen worden deze middag ook gedeeld. Inspiratie genoeg dus!

Hierna gaan we samen in gesprek over de kansen en eventueel onderlinge samenwerkingsmogelijkheden. De bijeenkomst duurt van 13:00 tot 15:30 uur.

Opgeven voor deze bijeenkomst kan via dit formulier.