Skip naar de inhoud

Kennissessie Agroforestry

Koeien grazen in wei met bomen

Aanmelden is niet meer mogelijk i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen

 

Datum: dinsdag 21 maart

Tijd: 13:00 - 17:00 uur

Locatie: Ruifweg 6, Stoutenburg

 

Op 21 maart a.s. organiseren het Agroforestry Netwerk Nederland en het Deltaplan Biodiversiteitsherstel de Kennissessie Agroforestry: landbouw en biodiversiteit gaan hand in hand. De kennissessie wordt georganiseerd voor partners van het Deltaplan en andere geïnteresseerden. De rol die agroforestry kan spelen bij biodiversiteitsherstel staat hierbij centraal.

Tijdens de kennissessie vertellen we meer over agroforestry, de missie van het ANN, aan de slag gaan in de praktijk en verdienmodellen. Hierover gaan we graag met de deelnemers in gesprek en is er alle ruimte voor vragen. Aansluitend bezoeken we melkveebedrijf ''Tussen de Hagen'' van Ron van Zandbrink, waar hij meer vertelt over het inpassen van agroforestry op zijn bedrijf. Daar sluiten we af met een borrel. 

De kennissessie vindt plaats op dinsdag 21 maart, van 13:00 - 17:00 uur op zorgboerderij ''Blommendal'' aan Ruifweg 6 te Stoutenburg (Utrecht).   

 

Ik meld me aan

 

 

Programma

13:00 uur
Inloop

13:25 uur
Welkom
Door Ronald Hiel, directeur projectbureau Deltaplan Biodiversiteitsherstel
 
13:30 uur
Samen voor biodiversiteit: agroforestry & visie Deltaplan
Door Louise Vet, voorzitter Deltaplan Biodiversiteitsherstel
 
13:45 uur
Agroforestry: inleiding en belang voor biodiversiteit en klimaat 
Door Evert Prins, onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut
 
14:05 uur
Agroforestry Netwerk Nederland: op naar 25.000 hectare in 2030
Door Sandra Erkelens, adviseur bij RVO

14:15 uur
Hoe ga je in de praktijk aan de slag? 
Door Piet Rombouts, trekker Lerend Netwerk Agroforestry

14:35 uur
Pauze
 
14:50 uur
Paneldiscussie: een eerlijk verdienmodel voor agroforestry
Met Marloes van Leeuwen (Agrifirm), Jeen Nijboer (Rabobank), Hendrik Hoeksema (ZLTO), Jasper Tiemens (Groningse Milieufederatie) en Jose van Gerven (Provincie Gelderland)
 
15:15 uur
Excursie naar boerderij “Tussen de Hagen”
Toelichting door Ron van Zandbrink, melkveehouder en agroforestry-ondernemer, en Bram Wendel, trekker van Agroforestry Netwerk Utrecht
 
17:00 uur
Borrel
 

 

Praktische informatie

Openbaar vervoer en busservice
Boerderij Blommendal (hoofdlocatie) is bereikbaar met het openbaar vervoer, station Hoevelaken is het meest dichtbij. Omdat overstappen op een lokale bus en een stukje lopen noodzakelijk is, hebben wij vervoer tussen station Hoevelaken en de locatie georganiseerd.
Op station Hoevelaken kunt u vanaf 12:50 uur plaatsnemen in de bus van Triomf Tours (te herkennen aan het logo). De bus zal om 13:00 uur vertrekken richting de locatie.

Locatie excursie
De boerderij waar de excursie zal plaatsvinden ligt 2 kilometer bij Boerderij Blommendal (de hoofdlocatie) vandaan. Wij verzorgen vervoer tussen beide locaties, maar het is ook mogelijk om met uw eigen auto naar de boerderij te gaan voor de excursie.

Parkeren
Er is voldoende gelegenheid om te parkeren bij de Boerderij Blommendal (hoofdlocatie).