Skip naar de inhoud

Ondernemers in De Achterhoek aan de slag met aanplant Houtwal 2.0

Twee mannen planten boom in weiland

Houtwallen kunnen de melkveehouderij veel bieden. De afgelopen anderhalf jaar hebben Wageningen Plant Research en het Louis Bolk Instituut samengewerkt aan het project Houtwal 2.0. Dit resulteerde in ontwerpen van houtwallen voor de Achterhoek die dienstbaar zijn aan het melkveebedrijf en bijdragen aan veel maatschappelijke uitdagingen als biodiversiteit en klimaatsverandering. 

Gerbert & Linda Krukerink van melkveebedrijf Baneman in Geesteren en Martijn & Ursula te Brake op Hoeve ’t Ros in het Woold bij Winterswijk gingen met de aanplant van houtwallen aan de slag. Ook op proefboederij De Marke werden 5 verschillende varianten aangeplant. Via onderstaande links bekijk je filmpjes van de twee projecten.

 

Filmpje 1: Gerbert en Linda Krukerink van melkveebedrijf Baneman in Geestere

 

Filmpje 2: Martijn & Ursula te Brake op Hoeve ’t Ros in het Woold bij Winterswijk

 

Bijeenkomst

Op vrijdag 24 mei 2024 wordt op Agro-innovatiecentrum De Marke een praktijkbijeenkomst over Houtwal 2.0 voor de melkveehouderij georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst wordt de werkwijze gepresenteerd, die is gevolgd bij het ontwerp van Houtwal 2.0 en kunnen de vijf varianten houtwallen, met elk hun eigen functie, bezocht worden. Tijdens de bijeenkomst gaan we in gesprek over kansen en belemmeringen van dit soort systemen. Met name melkveehouders worden van harte uitgenodigd.

Meer informatie en aanmelden:

Praktijk bijeenkomst Houtwal 2.0 voor de melkveehouderij - WUR