Skip naar de inhoud

Provincie Utrecht zoekt uitbreiding van Agroforestry Netwerk

De provincie Utrecht streeft ernaar om in het landelijk gebied 300 hectare boslandbouw te realiseren. Om agrariërs te enthousiasmeren agroforestry op hun land toe te passen, kunnen zij hiervoor subsidie aanvragen. Ook kunnen zij zich aansluiten bij het Agroforestry Netwerk Utrecht.

Het Agroforestry Netwerk Utrecht bevordert samenwerking tussen de provincie, agrariërs, gemeenten en waterschappen om boeren te stimuleren agroforestry en voedselbossen op hun land te implementeren. Het netwerk biedt ondersteuning bij het verstrekken van relevante informatie, naleving van wet- en regelgeving en het aanvragen van beschikbare subsidies.

De Natuur- en milieufederatie Utrecht, regeneratieve boerderij Schevichoven en BoerenBos hebben als pioniers het netwerk gelanceerd, dat op 29 februari werd geïntroduceerd in aanwezigheid van 80 agrariërs en geïnteresseerden. Boeren kunnen ervoor kiezen agroforestry gedeeltelijk of volledig toe te passen, en de provincie Utrecht stelt dit jaar 250.000 euro beschikbaar om boeren te ondersteunen bij de implementatie van agroforestry, waaronder financiering voor de aankoop en aanleg van bomen en gewassen.

Lees het volledige artikel hier