Skip naar de inhoud

Factsheet 14: Agroforestry in België en Noord-Frankrijk

Wageningen University & Research heeft in de 14e factsheet over Agroforestry aandacht gegeven aan ervaringen van ondernemers die met agroforestry bezig zijn in België en Noord-Frankrijk. Deze ervaringen hebben de ondernemers gedeeld tijdens een serie bedrijfsbezoeken, die onderdeel waren van een reis die geheel in het teken stond van agroforestry. Deze reis heeft plaatsgevonden in november 2022. De bezoeken en ervaringen van ondernemers zijn in factsheet 14 gebundeld in een reisverslag. 

In November 2022 heeft het Agroforestry Netwerk in samenwerking met LNV en Wageningen University & Research en reis georganiseerd naar 8 bedrijven met agroforestry in België en Frankrijk. Deze bedrijven zijn ouder en volgroeider dan in Nederland. Hierdoor hebben de ondernemers meer ervaring met de uitdagingen en kansen rondom agroforestry, waar Nederlandse ondernemers ook te maken mee kunnen krijgen. In factsheet 14 zijn de bezoeken en ervaringen van ondernemers gebundeld in een reisverslag. Daarmee is het reisverslag een inspiratie voor ondernemers in Nederland. 

Bekijk de factsheet 

Deze factsheet is onderdeel van de serie 'Factsheets Agroforestry'. In onze kennisbank staat een overzicht van de verschillende factsheets. Naast de factsheets heeft de WUR verschillende pioniers in agroforestry uitgelicht. Bekijk de pioniers en meer hier

Beeld: © 2023 Wageningen University & Research (WUR).