skip-to-main-content

Bijeenkomst Provinciale Agroforestry Netwerken en Provincies

bijeenkomst groep mensen in zaal

Op 6 december 2022 vond de eerste bijeenkomst van Praktijkgericht Netwerk Agroforestry in combinatie met Akkerbouw en Veeteelt plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van het bij elkaar brengen van provinciale beleidsmakers en de trekkers van provinciale agroforestry netwerken.

Provincies spelen centrale rol in de bevordering van agroforestry door middel van o.a. beleid, regels, financiële ondersteuning en subsidies. Het is dan ook belangrijk dat zij betrokken worden bij het opzetten van provinciale agroforestry netwerken. De bijeenkomst werd georganiseerd door Piet Rombouts (Rombouts Agro-ecologie), Tijmen Hoogendijk (ZLTO), Erik-Lutein Nijsingh (LTO) en Michaela van Leeuwen (LTO Noord). 

De bijeenkomst vond plaats bij boerderij Veld en Beek in Doorwerth te Gelderland en voor deze aftrap stond de aanpak van het Agroforestry Netwerk Gelderland centraal. Vertegenwoordigers van 6 provincies (Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Limburg, Utrecht, Drenthe) waren fysiek of digitaal aanwezig. Het was een inspirerende bijeenkomst waarbij veel kennis en informatie werd uitgewisseld. De deelnemers willen graag een vervolgbijeenkomst waarbij ook een bedrijf bezocht wordt in een andere Provincie. Dit zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 plaatsvinden.

Verslag en presentaties

Lees hier het verslag van de bijeenkomst terug. De verschillende presentaties zijn hieronder te downloaden.